Ételek megfázás ellen

2018.12.05

A tél a megfázás szezonja, ilyenkor a test védekezőképessége csökken. A következő néhány étel erősítheti immunrendszerünket, hatékonyan védve a megfázástól.
Fokhagyma

A fokhagymát az általa okozott erős szájszag miatt sokan nem tudják rendszeresen fogyasztani, pedig szakértők szerint az nagyon erős antibakteriális és immunerősítő hatással bír. Szakértők ajánlják, hogy ha úgy érezzük, megfázás kerülget minket, aprítsuk a fokhagymát tabletta méretűre, majd rágás nélkül vegyük be a darabokat, így a foghagyma nem hagy kellemetlen szájszagot.

Joghurt

A joghurtban található baktériumok segítik erősíteni az immunrendszert, elősegítik a tápcsatorna egészségét, és hatékonyan véd a fertőzésektől.

Tyúkhúsleves

Télen tyúkhúsleves fogyasztása véd a száraz időjárás okozta kiszáradás miatti vagy szezonális betegségek kialakulásától. A tyúkhúsleves gazdag ásványi anyagokban és aminosavakban, nagyon jó gyulladáscsökkentő hatással bír. Szakértők heti legalább háromszori tyúkhúsleves-fogyasztást javasolnak, ezzel segítve az immunrendszer erősítését.

Főtt spenót

A spenótban található folsav segíti a sejtek megújulását. A spenót gazdag C-vitaminban, fontos kálium- és magnéziumforrás, ami hatásosan megőrzi a test energia-egyensúlyát.

Brokkoli

A brokkoli segíthet méregteleníteni és megelőzni a betegségeket. A brokkoliban található kolin aminosav segít megőrizni a sejtek normális működését és a bélfal egészségét. Ezen kívül a brokkoli gazdag C-vitaminban és kalciumban, ezáltal hatékonyan erősítve a test védekezőképességét.

Pomelo

A narancshoz képest a pomelo kevesebb cukrot tartalmaz, a megfázás kezelésében és megelőzésében egyértelműen jobban használható. A pomelo gyakori fogyasztásával védekezhetünk a szabadgyökök okozta károk ellen, ezáltal csökkenthető a gyulladás. Szakértők javasolják, hogy lehetőleg piros vagy rózsaszín pomelót válasszunk, mert ezekben a fajtákban megtalálható az antioxidáns hatású likopin, amely erősíti az immunrendszert. Ezen kívül a pomelo méregtelenító hatással is bír.

Fahéj

Sok ember szór fahéjat kávéjára vagy kásájára, de vajon ők tudják-e, hogy a fahéj erősíti a szervezetet? Szakértők szerint a fahéj erős vírus- és baktériumölő hatással bír, és az abban található olajok segítik az emésztést is. Ezen kívül méregtelenítő és gyomormelegítő hatást is tulajdonítanak neki.

Görögdinnye

A görögdinnye gazdag A- és C-vitaminban, valamint likopinban, amelyek nagyon fontosak a test egészsége számára. A görögdinnye fogyasztásával segíthet védekezni a fertőzések, a gyulladások és a szabadgyökök ellen.

Osztriga

Az osztriga gazdag cinkben, ami nemcsak hangulatjavító hatású, hanem ellenálló-képességünket is javítja.

© 2018 Wlacsil Zoltán 1139 Budapest, Röppentyű Köz 3. 10 em. 61. ajtó
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el